Vandkants afternoon tea i Holbæk

Forfatter:Tenna Sysler

oktober 8, 2023


Restaurant SU-RI på Havnevej 5 i Holbæk er egentlig en restaurant. Men der er også ansat en konditor og heldigvis for det, for dermed har SU-RI kunnet udvide med en dejlig afternoon tea.

Selve restauranten har en skøn beliggenhed lige ved havnen. Der er en lækker udendørs terrasse med kurvemøbler og  krukker med grønne planter og ikke mindst er der frit kig til vand, skibe og himmel. Men er du der på en dag med dårligt vejr, kan du også indendørs få havkig gennem restaurantens store vinduer. 

Restauranten er stilig. Der er god plads, den er lys og lækkert indrettet med kunst på væggene. Lokalerne bærer dog præg af, at det er et spisested mere end at det er et sted for afternoon tea. Men man føler sig rigtig godt tilpas.

Og så er der afternoon tea, der serveres på en etagerè i tre etager, drikkes af hvidt riflet Royal Copenhagen porcelæns kopper og spises på keramik tallerkener. Lækkert.

Vi begynder med det spiselige nedefra og op. Små fine fingersandwiches, der var med laks og agurk med trøffelmayo. 

Jordbærtærter og studenterbrød med blåbær og sablé følger efter. Og lad dig ikke narre af, at det måske lyder simpelt. For de er langt fra simple, men delikate og sofistikerede og så smager de skønt.

Øverst finder du tre slags små petit fours. Indholdet kan variere efter konditorens lyster. Men en ting er sikkert, det fortsætter med at være delikate små hapsere. Mums.

Der er ingen scones, og nogen ville måske mene, at det hører til en rigtig afternoon tea. Men jeg sad bestemt ikke med fornemmelsen af at mangle noget, da jeg havde indtaget de skønne sandwiches og kager.

Til at supplere det spiselige er der velsmagende Østerlandsk te i farvestrålende dåser. Du kan dufte dig frem og derefter vælge lige den te, du måtte ønske. 

Bobler i smukke glas gør bare hele oplevelsen lidt festligere, synes jeg, så det skulle til. Men da det skal tilkøbes, kan det selvfølgelig udelades.

Alt i alt en skøn afternoon tea oplevelse til en rimelig pris. 

Har du fået lyst til at se mere til den hyggelige by Holbæk, nu du alligevel er der? Så kan jeg anbefale en (måske tiltrængt-efter afternoon tea), gåtur på Fjordstien, der blandt andet fører dig forbi Søbadet Venedig og et kunstværk af Olafur Eliasson.

Afternoon tea serveres året rundt på restaurant SU-RI. Jeg var der en sommerdag, med halvdårligt vejr, så vi sad indenfor. Men jeg forestiller mig, at det kunne være skønt at indtage det udendørs på den lækre terrasse.

 Menuen skifter afhængig af årstid, tjek SU-RI´s hjemmeside.

Bordbestilling anbefales og notér gerne at det er afternoon tea, der ønskes.

Andre afternoon te og kager: