Århus rooftop helt på toppen og nede på jorden

Forfatter:Tenna Sysler

oktober 29, 2023


Blandt de mange spændende og interessante bygninger i Århus ́nye bydel, Aarhus Ø, er der også blevet plads til en helt særlig restaurant og rooftop bar på 10. og 11. etage i Nicolinehus. Adressen er Dagmar Petersensgade 62 og navnet er restaurant Tiende og Den Fede Drue.

Rooftop baren Den Fede Drue er (selvfølgelig) placeret på 11. etage. Men inden jeg når til den, tager vi lige trappen ned til den tilhørende restaurant Tiende på 10. etage. 

Tiende emmer af stil og hygge i indretningen. En blød, blå sofa følger den ene buede væg. Små grupper af lækre træmøbler, der er adskilt af reoler og grønne planter og rummets størrelse gør, at man føler sig godt tilpas. 

Men det allerbedste efter min smag er de to store møblerede terrasser, der vender i hver sin retning, på begge sider af restauranten. Afhængig af særligt vind, men også vejr er der åbent på begge eller kun én terrasse. 

Da vi var her til frokost, var vejret ikke det bedste, men alligevel godt nok til at sidde ude. Og det gav lige oplevelsen en ekstra dimension. Wauv for en udsigt over Århus og omegn til alle sider.

Ad vejene ind mod Århus centrum med Domkirken, AROS og alle de andre bygninger.

 Ad vandet til den ene side lystbådehavnen med al dens bådtrafik lige fra de fortøjede både til kajakroere og paddle boardere, der mere eller mindre elegant glider gennem vandet. 

Hvor lystbådehavnen slutter, begynder Århus bugten og langs den på venstre bred løber Riis Skoven.

På øvrige sider er der udsyn til Århus havn med alle de nye spændende byggerier, der både rummer Grundfos kollegiet, Kampanilen, privatboliger samt de karakteristiske byggekraner. 

Udsigten fra Tiende er simpelthen storslået og smuk så langt øjet rækker. Det er alt for let at fortabe sig i udsigten frem for maden, der ellers er god. 

Men spise skulle vi også. Og her blev vi heller ikke skuffede, lækkert og delikat anrettet smørrebrød og små fine dessert hapsere.

Og så tilbage til rooftoppen Den Fede Drue på 11.etage, der nås enten fra restauranten ad en indvendig trappe eller direkte fra gaden med elevator.

På rooftop baren kan du hænge ud i baren eller sidde ved små borde i bløde, behagelige stole. Men der er også en udvendig del. En terrasse, (dog kun på den ene side), med bløde sofaer og udkig til Kampanilen, havnebadet og byggekranerne.

 Jeg har skrevet det tidligere og skal nok beherske mig og prøve at undgå for mange gentagelser, men udsigten over Århus bliver bestemt ikke dårligere af, at være kommet en etage op. Imponerende.

På Den Fede Drue kan du udover øl, vin (der findes mere end 2700 slags i vinskabet)  og spiritus nyde signaturcocktails som for eksempel Agent Cooper, Don Quixote eller Jane Eyre. Da alle cocktails er opkaldt efter helte og skurke. 

Tiende og Den Fede Drue omtaler sig selv som “mad, helt nede på jorden”, “vin og cocktails-helt i top" samt “en udsigt, du sent vil glemme". Og jeg kunne ikke være mere enig. Prøv det.

Tiende har åbent både til frokost og aften. Vi var der til frokost. Men jeg er helt sikker på udsigten med byens lys også kan noget om aftenen. 

Den Fede Drue kan man besøge før, efter eller uden at have været på Tiende.

Skal du spise på restauranten, bør du bestille bord i god tid.

Tip; når du slår mave efter at have været på Tiende og/eller Den Fede Drue, så giv dig tid til en gåtur i Århus Ø og se f.eks. Isbjerget, Udkigstårnet eller de overdimensionerede solbriller Sea Pink.

Andre rooftops: