Spektakulær rooftop med glas pool

Forfatter:Tenna Sysler

februar 28, 2024


Kan en rooftop på femte etage have herlighedsværdi? Hvis svaret er nej, hvad så hvis den placeres på et bjerg? Har panoramaudsigt til andre bjerge og Atlanterhavet? Og er udstyret med en glas pool? Så kan svaret ikke være andet end JA. Følg med til en spektakulær rooftop med wauv faktor.

I Costa Adeje på Tenerife finder du Zambra skybar og oplevelsen begynder allerede når du står på gaden. Det er svært at lade være med at måbe, når du kigger op og blikket fanges af den delvis frithængende pool med glasbund.

 Glemt er de bakker og trapper, du lige har besteget for at nå hertil. For det her er spektakulært. Tør du selv plaske rundt i den pool? Det kan du tænke over mens du går over gaden og ind i hotel Victoria og lader glas elevatorerne føre dig op til Zambra rooftoppen på femte sal.  

Noget af det første du mødes af når du træder ud på rooftoppen er poolen med cabanaer, du kan ligge og slænge dig i uanset om du er til sol-eller poolbad.

Bag poolen får du udsigt til hustage, Atlanterhav og himmel. Det er betagende.

Men rooftoppen kan mere end det. Der er nemlig også et område med små grupper af stole, sofaer og borde, og i den fjerneste ende en skøn bar. Futuristiske “paddehatte” overdækker bordene, så det er muligt at sidde i skygge.

Herfra kan du enten kigge mod føromtalte pool og havet i det fjerne eller du kan vende blikket den anden vej og få den smukkeste udsigt over bjergtoppe og huse i flere niveauer. Det er SÅ fascinerende og ikke helt nemt at beslutte sig for hvor man skal se hen. 

I baren kan du bestille drikkevarer og mad. Og er du til drinks, kan du forvente at få nogle, der leverer både på smag og udseende. Menukortet består af lette retter. Men selv de løfter sig op til noget særligt, når de serveres på en metallågs overdækket tallerken.

Og så kan vi ikke komme udenom den længere. Poolen. For den skal da prøves, nu du er her. Selve poolen er ikke ret stor, så den kan kun bruges til kortbanesvømning. Men den er stor nok til en bogstavelig talt afkølende dukkert (den er ikke opvarmet), og udsigten herfra er bestemt også værd at tage med. 

Inden du når så langt er der store, veludstyrede badeværelser, hvor du kan brusebade og klæde om før poolen. Her finder du både tykke, kvalitets håndklæder og et stort udvalg af shampoo, cremer og makeup fjerner. Sidstnævnte har jeg ikke set før.

Fra poolen kan du beundre de tidligere nævnte smukke udsigter. Men der er også en scary del. Det yderste af poolens glasbund er frithængende. Med andre ord står du her er der delvis frit udsyn til gaden fem etager under dig. Og det skal man lige tage sig mod til. 

Det hjælper dog lidt, at der ikke er direkte gade udsyn. Udsynet bremses nemlig til dels af hotellets overdækkede hovedindgang. Men langt ned er der stadig. 

Det er dog ret fascinerende når man har vænnet sig til det. Og det er sjovt at kunne kigge ned på hotellets altaner. (Måske knap så sjovt, for dem der bor der).

Efter pool dyppet er der bare at lægge sig tilbage på solsengen og tørre. Mens du dovner her, med lidt at drikke, kan du endnu en gang nyde havudsigten og bese nogle af de sejlbåde, der lige så dovent duver af sted på havet. Det bliver ikke bedre.

Hvis du har fået lyst til at prøve Zambra rooftop baren, så er her nogle praktiske oplysninger. Rooftoppen er åben for alle, selvom man ikke bor på hotellet. Du kan besøge rooftoppen til en drink, mad eller for at bade. Uanset hvad, så giv dig god tid. Det fortjener dette skønne sted.

Spis- og badning kræver forhåndsreservation. Vi købte et day-pass, hvilket gav os mulighed for at være på rooftoppen en hel dag. Det var ikke billigt, men sikke en oplevelse.

For at få det bedste ud af Rooftoppen skal du komme en solrig dag. (Dem er der heldigvis mange af både sommer og vinter på grund af Tenerifes milde klima). Og tag solnedgangen med.

Der foregår af og til events på rooftoppen, for flere oplysninger tjek Zambra Skybars hjemmeside. 

 

Andre rooftops: