Perchs – klassisk te ceremoni

Forfatter:Tenna Sysler

oktober 6, 2022


I Kronprinsensgade 5 i København finder du A.C. Perch´s Thehandel. I gården der ligger på højre hånd af butikken, finder du indgangen til Perchs tearoom.

Og sikke et smukt rum at indtage afternoon teen i. Lysekrone i loftet, en stor træ skænk til anretning og reoler fyldt med store, forgyldte tedåser. Spisningen foregår ved små runde borde med hvid dug.

Når du er færdig med at nyde omgivelserne er det tid til at nyde de delikate anretninger, der serveres på en fin etageré på bordet. De sprøde scones er ikke til at komme udenom. De serveres med marmelade, flødeskum og lemoncurd. Små fint udskårne sandwiches med laks og andre gode sager følger efter. For ikke at forglemme de små lækre petit four kager.

Til afternoon teen hører en valgfri kande te. Der er over 150 teer at vælge imellem fra menukortet. Det kan være svært at vælge, men når i er flere sammen kan I vælge forskellige teer og dermed få flere smagsoplevelser. Jeg synes bedst om grøn te, men bliver du helt overvældet af de mange muligheder så spørg det hjælpsomme personale.

Vil du give den lidt ekstra, (og selvfølgelig vil du det, nu du er her), kan du bestille et glas cremant for at fuldende oplevelsen. Normalt ville jeg gå langt uden om det, da det er alt for surt til min smag, men til de søde spiser fungerer det faktisk godt.

Perchs tearoom findes både i København og Århus. Du skal booke bord i forvejen. 

Perchs klassisk te ceremoni

Perchs klassisk te ceremoni

Andre afternoon te og kager: