Milles Mini´s – små delikatesser

Forfatter:Tenna Sysler

januar 8, 2023


I Sydhavnen nærmere bestemt på Teglholmens Østkaj 9, 2450 Kbh. finder du det lille fine konditori Milles Mini´s. Du kan komme til konditoriet både til lands og faktisk også fra vands.

Konditoriet ligger nemlig tæt ved vandet og der er også udsigt til et af Kbh.´s havnebade. 

Milles mini´s er en lille fin perle, som måske ikke er så hypet eller kendt som andre steder i Kbh. (Så hold det mellem os, for det ville være synd hvis stedet blev overrendt).

Første gang jeg besøgte Milles Mini´s var også ved en tilfældighed. Jeg anede ikke, at der lå et konditori der. Jeg passerede bare stedet i forbindelse med en gåtur Havneringen rundt (læs om havneringen her ). Det var skønt vejr og vi var slet ikke i tvivl om, at vi skulle sidde udenfor. 

Men Milles mini´s har udover udendørsservering også et hyggeligt lokale indenfor. Og her er også dejligt at krybe sammen med gode venner, kager og varme drikke på en regnvejrsdag (som det var en anden gang, jeg besøgte stedet).

Specialiteten hos Milles Mini´s ligger i navnet. Små fine kager serveret på et fint turkis stel. Og det er genialt fundet på. For jeg kan, ligesom andre sikkert, godt have svært ved at vælge hvilken kage det skal være, når jeg ser alle de søde sager i montren. 

Det handler om smag, men også om udseende og hvor meget kan man egentlig spise? Men det har Milles Mini´s taget højde for. Det er nemlig mini kager og de kan ovenikøbet blandes så du kan få tre forskellige sammen med din te, kaffe eller anden varme drik. Hvis I er flere sammen giver det også en unik mulighed for at smage ekstra meget fra kage sortimentet. Hvis altså dem du er sammen med er indstillet på at dele.

For kagerne er en fryd for øje og mave. Miniature når det er bedst. Det er en god blanding af klassikere f.eks. Othello, citrontærte eller brownie. Men der er også moderne, kreative kager efter den unge konditor Milles egne ideer.

Miniature Kagerne kan også bestilles ud af huset til fester og receptioner. Jeg vil helst nyde dem på stedet ude eller inde. For uanset vejret er Milles Mini´s værd at besøge. Bordbestilling ikke muligt.

Andre afternoon te og kager: