En anden måde at fejre nytår på er i en storby. De flotte billeder, der hvert år vises på TV af nytårs fejringerne i verdens storbyer, har længe givet os lyst til at prøve en nytårsaften i en storby. Og hvilken blandt verdens skønne storbyer, skal du så vælge? For os faldt valget sidste år på London og det var der flere årsager til. London er let tilgængeligt. Du kan flyve dertil på mindre end to timer.
Vi kender byen fra tidligere besøg og da dette nytår ikke muliggjorde ret mange fridage, ville vi sagtens kunne få noget ud af en forlænget weekend. Derudover er London kendt for et flot fyrværkeri og det ville vi gerne se. En anden ting London også er kendt for, fandt vi ud af, er deres fantastiske New Years Parade første januar. Det måtte vi bare opleve.
Igen var vi ude i god tid for at bestille hotel m.m. Og så var det alligevel ikke tids nok med hensyn til fyrværkeriet, mere om det senere.
Vi fandt et hotel centralt beliggende ved Themsen. Vi har tidligere haft gode erfaringer med at bestille en lækker nytårsmenu på et hotel. Så vi besluttede at gentage successen.
Vel ankommet til London fandt vi ud af, at der var et par ting vi havde overset. Pubberne var lukkede nytårsnat, det betød at vores forestilling om at gå i byen måtte revideres. Vi havde også forestillet os, at vi kunne se fyrværkeri fra London Eye, men det krævede billetter bestilt i endnu bedre tid end de to en halv måned vi var ude i.
Ny plan. Vi faldt i snak med nogle englændere, der gav os et godt tip til et sted hvor vi kunne se fyrværkeri. Med hensyn til at gå i byen nytårsnat, besluttede vi os for at se hvad der skete.
Nytårsmiddagen på hotellet bestod af en tre retters buffet menu og blev indledt med et glas bobler. Blandt forretterne var østers. Det skulle prøves, det var jo nytårsaften.
Under middagen faldt vi i snak med og var, udover englændere, omgivet af ikke mindre end brasilianere, grækere, kinesere og amerikanere. Vi blev endnu en gang bekræftet i, hvor international byen er, og hvor mange forskellige nationaliteter London består af. Det var en sjov spisning.
Efter middagen, var det tid til et sko skifte fra guldstiletter til fodtøj, der egner sig bedre til the streets of London. Og så begav vi os ellers ud mod London Bridge, som var det sted vi har blevet anbefalet at se fyrværkeriet fra. Det var der tilsyneladende også mange andre der ville, så snart befandt vi os i en større menneskemængde.
London Bridge ligger ca. ti minutters gang fra London Eye. Så fyrværkeriet var lidt på afstand, men det var stadig utrolig flot. Og så er der bare noget helt særligt ved at stå på en bro sammen med mange andre, mens man tæller ned til nytår og ser på fyrværkeri.
Efter opholdet på broen endte vi med at tilbringe nogle sjove timer på hotellets gode dansegulv med en super dj.
Nytårsdag var vi noget tidligere oppe end vi plejer. For vi ville ikke gå glip af Londons nytårsparade. Og hvilken oplevelse. 10.000 mennesker af forskellige nationaliteter i farvestrålende og fantasifulde kostumer deltog i selve paraden. Musik lige fra sækkepiber til rock. Motorcykel stunts over biler, temaer fra filmens verden, farvestrålende morris mini´er o.s.v. o.s.v. Simpelthen så festligt.
Alt i alt et skønt nytår i London med den mest aktive nytårsdag vi har oplevet i mange år, da England i modsætning til Danmark ikke er lukket ned første januar.