High end afternoon tea på The Library, London

Forfatter:Admin

februar 26, 2023


At prøve afternoon tea i England, hvor konceptet blev opfundet, er oplagt. Og mere skønt sted, end The Library at County Hall til at indtage det, findes næppe.

Du finder The Library på the South Bank lige op ad Westminster Bridge. For at komme ind til the Library skal du gennem Marriott hotellet. Og allerede her begynder oplevelsen. 

Vejen til hotellet går nemlig gennem en imponerende, hvælvet bygning, der ender i en lille rundkørsel med en stor grøn forhøjning i midten. Forhøjningen er udsmykket med en stor kongekrone på toppen. 

På den anden side af rundkørslen finder du Marriott hotellet. Når du kommer op af trapperne til hovedindgangen mødes du af en livre klædt dørmand. I foyeren, som bestemt også er et kig værd, drejer du til venstre og så følger du blot vejen gennem hotellet. En vej, der byder på kunst og et setup med en rød London telefonboks for bare at nævne noget af det.

Hvis du mod forventning ikke er kommet i stemning til afternoon tea endnu, så bliver du det når du står foran indgangen til The Library. 

For alene The Librarys rammer er uovertrufne. Her er højt til loftet, træpaneler på væggene, tykke bløde gulvtæpper, kaminer i hver ende af rummet og fyldte bogreoler, der både hygger og fungerer som privatlivs givende rumdelere. 

Og så er der udsigten. For selvom det næsten er synd at vende ryggen til det smukke rum, så er synet gennem vinduerne prikken over iét. For her har du direkte udsyn til Themsen, Westminster Bridge og ikke mindst Big Ben. Det er simpelthen betagende.

Og så kan du ellers godt sænke skuldrene, læne dig tilbage i stolen og gøre plads til nydelse.

 Det første du bliver præsenteret for, er en kasse med små glas indeholdende forskellige teblade. Du udvælger selv din te ved at dufte dig frem og der er mulighed for at smage flere slags. 

Når du har valgt teen og et glas cremant, er du klar til at sætte tænderne i lækkerierne. Først et udvalg af fingersandwiches med f.eks. laks eller krabbe. Dernæst sprøde scones med clotted cream, marmelade eller lemoncurd.

Det hele serveret på smukt porcelæn og kageopsatser. Kagerne er naturligvis inspireret af omgivelserne. Så en klokkeformet- og en Big Ben kage må der nødvendigvis være.

Hele oplevelsen er pakket ind i god service af opmærksomme tjenere. Intet snobberi her.

Afternoon tea på The Library er det mest sofistikerede og dyreste jeg har prøvet. Men tro mig, det er det hele værd.

Bordbestilling anbefales. (Vi var dog heldige at få bord samme dag).

Andre afternoon te og kager: