25hours hotel helt unikt

Tenna Sysler

marts 26, 2023


De fleste tænker nok på et hotel som et overnatningssted og ikke et sted du nødvendigvis har lyst til at opholde dig i længere tid. Men på 25hours hotel i København bliver du udfordret på begge dele.  

Selve hotellet ligger i Pilestræde 65, lige bag Rundetårn. Få hundrede meter fra Nørreport station og i det hele taget tæt på alt i indre by.  Så det kan ikke blive mere centralt.

Det første der møder dig, når du nærmer dig den smukke hotelbygnings hovedindgang er en stor blå baldakin, hvor der står “We will never grow up”. Og måtten nedenunder er printet med ordene “hello stranger” mod indgangen og “goodbye friend” mod udgangen. 

Dørmåtte ved hovedindgang

Allerede her får du en fornemmelse af, at det her er et anderledes hotel. Og tro mig det er først lige begyndt. Inde i hotelfoyeren kommer du ikke til en reception, men derimod et flot højloftet rum, hvis midte prydes af en fancy rund bar. 

The assembly hall som rummet kaldes, er en farverig og hyggelig oplevelse i sig selv. Hvidt og blåt flise mønster på gulvet. Røde barstole omkring baren. Farverige vægtæpper. Og i hvert af rummets hjørner er der hyggekroge med grønne planter og blå sofa arrangementer. Her er kort sagt bare hyggeligt, og det kan være svært at løsrive sig. Og bemærk lige at vi ikke en gang er kommet til receptionen endnu. 

The boilerman bar

Det er ikke tilfældigt at indretningen er sådan. Du skal føle dig velkommen. Det og sans for mindste detalje har været hotelejernes fokus. Og det går igen som en farverig tråd gennem hele 25hours hotellet.

Tværs gennem hallen finder du nogle få trin op til en repos hvor du på hver side mødes af to skønne og meget forskellige rum vinyl- og “the love Library” rummet.

I vinyl rummet, som du finder på højre side, kan du afspille vinylplader efter eget valg og flyde ud til tonerne henslængt i store sækkestole.

Vinyl rummet

I “the love Library” rummet, som du finder på din venstre side, kan du synke ned i bløde sofaer foran kaminen, mens du fordyber dig i egne medbragte eller hotellets bøger.

The love Library

Tilbage på reposen fortsætter du frem mod næste rum. Her fanges øjet med det samme af et sofa arrangement og specielt dets midte, hvor en imponerende bogsøjle, slynger sig fra gulv til loft. 

Bog skulptur

I rummets højre hjørne finder du noget så kuriøst, som en grøn skrivemaskine. Der er både opfordring og plads til at sætte sig og skrive et gammeldags “love letter”. 

Skrivemaskine

Tilbage til bogskulpturen for bag den ligger receptionen. 

Forpustet og overvældet af indtryk? Bestemt, men på den gode måde.

Spændt på hvad du mødes af i værelset, når du har tjekket ind? Det kan du roligt være for det fortsætter selvfølgelig.

 Det første vi blev mødt af var en cykel, der hang på væggen. (Jeg tror faktisk den både er til dekoration og brug, men jeg ved det ikke med sikkerhed). 

Dobbeltsengen i værelset havde to hovedpuder, der bar henholdsvis inskriptionen “almost home” og “let´s spend the night together”. Bagvæggen bag sengen lignede en grøn tavle og var fyldt med kridtskrift og formler. 

dobbeltseng på værelset

Pangfarver gik ligesom i resten af hotellet igen i badeværelset, hvor håndvask og toilet er gult og gulvet mønstret i blåt, grønt og hvidt. Men til trods for de mange farver, er det afstemt, så det ikke føles larmende, men bare rart. 

badeværelset

Selve værelset indeholder masser af ting, man får lyst til at udforske nærmere lige fra den grønne drejeskive telefon på skrivebordet til kunsten på reolen. 

Drejeskive telefon på værelset

Instinktivt føler du dig godt tilpas her. Det var både spændende og gav anledning til god snak og latter at udforske værelset og hotellet i det hele taget.

En af de ting jeg faldt over var dørsedlen. Du ved, den kedeligt udseende seddel du kan hænge på dørhåndtaget, når du enten ønsker fred og ro eller vil have gjort værelset rent.

Jeg havde aldrig forestillet mig, at den seddel kunne være både spændende og latter rig at se på. Men selvfølgelig kan den det. Det er jo 25hours hotel. Og her er sedlen forvandlet til en hel lille bog, hvor du alt efter humør kan vælge hvad skriften på sedlen skal være.

 Det kunne f.eks. være “please place aspirin in front of the door, and leave '' eller “sometimes it's better not to know”. 

dørskilt

Hele hotelkonceptet er som tidligere skrevet gennemført til mindste detalje. Før 25hours hotellet rykkede ind, var bygningen en del af København Universitet. Derfor har hotelejerne også tænkt bøger og formler ind i hotelkunsten og designet. 

25hours hotelkæden findes i flere europæiske byer. Men tro ikke du kender konceptet hvis du indlogerer dig på en af deres andre hoteller i  Berlin, Paris og Firenze f.eks.

 For hvert hotel har sin egen unikke indretning med focus på lige netop det, der sker i den by. Så det bliver aldrig kedeligt. Og det giver også en god forklaring på, hvorfor hotelkædens motto er  “You know one-you know none”.

25hours hotellet i København består udover de nævnte lokaliteter af the Boilerman bar, restaurant Neni, cafe Duse (se anmeldelse under afternoon tea og kager) og et fitnessrum med udendørs sauna.

Som du måske kan fornemme gav vores hotelophold anledning til stor begejstring. Det var både sjovt, hyggeligt og føltes hjemmevant at være gæst her. Og vi tilbragte mere tid på selve hotellet end egentlig planlagt (og nok også lidt mere end andre hoteller vi har været på). 

Og ja, vi vender helt sikkert tilbage til 25hours hotellet i København (og sikkert også i udlandet).

25hours hovedindgang

Sofa hjørne i hallén

Hotel vejviser

udsigt til udendørs saunaen

Videnskabsdøren

dørskilt

badeværelset

Udsigt til the secret garden

Rundetårn set fra 25hours hotel


Andre seværdigheder: