Hvis du er lidt af en chocoholic, så kender du helt bestemt Peter Beier Chokolade. Forestil dig så konceptet som en chokolade afternoon tea. Så kan det vist ikke blive meget bedre.
Det var derfor også med pænt store forventninger, vi satte os til rette ved bordet hos Peter Beier i St. Kongensgade, København K.
Selve butikken indeholder både et salgs-og caféområde. I sidstnævnte sidder du ved små grupper af borde og stole, men det er også muligt at sætte sig i en blød lædersofa, hvis man foretrækker det.
Selve afternoon tea serveres på hvid keramik med blåt aftryk af Peter Beiers logo. Det spiselige er anbragt på en tre etager høj etageré. Nederst finder du sandwiches med serano og salami tilsat pesto samt surdejsboller med ost og Peter Beiers chokolade spread.
Så kommer et lag med chokolade scones, chokolade cookies og frugt efter årstiden. (Den føromtalte chokolade spread egner sig også særdeles godt til både scones og frugt, har jeg ladet mig fortælle).
Resten af etagerén består af Peter Beiers chokolade, det kunne f.eks. være gold pyramider m. nougat eller mørke chokoladetrøffel hjerter med nougat og et pift orange. Hvilken slags afhænger af årstiden. Mums.
Finalen er et stykke Peter Beier islagkage af eget valg. Måske ikke det mest almindelige i forbindelse med afternoon tea, men det fungerer rigtig godt.
De spiselige herligheder skylles ned med varme drikke. Vælger du te, er det fra Østerlandsk Thehus. En stor kande isvand hører også med og det er ret forfriskende sammen med alt det søde. Endelig kan der tilkøbes bobler, og hvem vil ikke gerne have det, når det serveres i champagneglas dyppet i Ruby-chokolade.
Jeg tør godt garantere at selv den mest hardcore chokolade elsker har fået nok for en stund, når man rejser sig efter en afternoon tea hos Peter Beier.
Afternoon tea kræver bordbestilling. Prisen er rimelig. Rammerne i st.Kongensgade er ikke specielt hyggelige, synes jeg. Heldigvis findes der andre Peter Beier butikker med cafe i og udenfor København. Tjek hjemmesiden.