Grand afternoon tea i Odense

Forfatter:Tenna Sysler

november 12, 2023


Midt i Odense ligger der et skønt hotel ved navn Grand. Og når de indbyder til afternoon tea, får du en oplevelse lidt ud over det sædvanlige.

Det begynder allerede udenfor hotellet hvor du bliver mødt af en dørmand i sort uniform, med hat, slips og hvide handsker. Dejlig velkomst, hvor man bogstavelig talt føler sig mødt.

Og det fortsætter indenfor. Når du har afleveret overtøjet, bliver du ført til bords i den  smukkeste sal. Højt til loftet, store prismelysekroner, søjler og forgyldninger. Og et stort flygel, som der selvfølgelig bliver spillet på i dagens anledning. 

Hvide duge og stofservietter på bordene fuldender billedet. Det er så gennemført og rammerne er som skabt til afternoon tea. 

Da vi havde sat os ved bordet, (stolen blev selvfølgelig trukket ud for os), blev det tid til at studere afternoon tea menu kortet, som var lagt frem på bordet ved siden af mågestellet og sølvbestikket. 

Vi lagde ud med champagne i høje glas. Og for en som mig, der bestemt ikke synes om champagne, var det en positiv overraskelse. For helt uden at spørge, fik vi to valgmuligheder. En tør og en med lidt sødme. Skønt. Dernæst fik vi valgt te, der blev serveret i små tekander, med mulighed for genfyld og skiftende te smage.

Med drikkevarerne på plads, blev det tid til det spiselige. Af menukortet fremgik det at afternoon tea var opdelt i tre serveringer. En første-, anden- og finale servering, der allesammen blev serveret på ètagère.

Første servering var fra det salte køkken. Blinis, skaldyrssalat og små delikate sandwiches. Og så var der østers. Det er første gang jeg prøver det til en afternoon tea. 

Om man kan lide østers eller ej, er en smagssag. Men at det ser delikat ud, som de ligger der i deres skal, er der ingen tvivl om. Østersene var løsnet fra skallen og med et skvæt (læs stort) citron, gled de forholdsvis let ned.    

Anden servering bestod af sprøde scones med hele udtrækket af tilbehør fra lemoncurd, pisket smør og til hjemmelavet marmelade.

Finale serveringen var fra det søde køkken. Og her fik vi de fineste kager. En mini vandbakkelse (choux) med nougatfyld og pyntet med spiselige perler på toppen. En macaron med hindbær ganache og blomst ovenpå for bare at nævne nogle af kagerne, der både frydede vores øjne og munde. Mums. Sikke en forkælelse.

Vi forlod Grand, efter at have indtaget afternoon tea, med en total oplevelse i bagagen. En oplevelse, som varer langt ind i den danske vinter. Så gennemført og intet snobberi, bare en oplevelse af, at hotellet ville give os det bedste-og det gjorde de.

Afternoon tea på Grand Hotel afholdes ca. en gang i kvartalet. Det er ikke billigt, men det er det værd. Bordbestilling er nødvendigt.

Grand Hotel afholder også andre events, f.eks. champagne brunch. Det kunne jeg forestille mig også ville være en oplevelse værd. For andre events, tjek hotellets hjemmeside. 

Og når du så er i Odense, så und dig selv et nærmere kig på den hyggelige by, der har virkelig meget at byde på både hvad angår natur, gåture og shopping. 

Andre afternoon te og kager: